Medailové hody pokračují, zlato a bronz z MČR ve stolním tenisu jednotlivců i družstev

Všichni členové Olympia PrahaV sobotu 14.4.2018 se poprvé v Českých Budějovicích konal 62. ročník MČR ve stolním tenisu jednotlivců a družstev. Přihlásilo se celkem 28 hráčů – 22 mužů a 6 žen. Družstev bylo 10 ze čtyř klubů (SKN Plzeň “A“,“B“,“C“, SKN Brno, BSKN České Budějovice “A“,“B“,“C“ a SK Olympia Praha “A“,“B“,“C“). MČR se zúčastnilo 7 našich hráčů – David Grym, Roman Matouš, Vít Procházka, Petr Svoboda, Petr Šindler, Roman Šlechta a Stanislav Tancibudek.

Po proslovu byla v půl 10 dopoledne zahájena soutěž družstev, kde 10 týmů bylo rozděleno dle losu do dvou pětičlenných skupin. Hrálo se ve skupině systémem každý s každým na dvě vítězství. Nejprve se hrály dvě dvouhry a v případě nerozhodného stavu 1:1 pak rozhodovala čtyřhra. Z každé skupiny postoupily do semifinále první dva nejlepší týmy. A další týmy se pak utkaly o konečné umístění s týmem z druhé skupiny. Po odehrání zápasů semifinále se do finále se dostali největší favorité SK Olympia Praha A (Matouš a Šlechta) a SKN Plzeň A (Helus a Pešek). Naši hráči vyhráli obě své dvouhry a získali titul mistra ČR družstev. Na 3. místě se umístila SK Olympia Praha B (Grym a Procházka) a obhájila bronz v této sestavě již potřetí za sebou. V boji o 5. místo uspěla SK Olympia Praha C (Šindler, Svoboda, Tancibudek) nad SKN Brno v poměru 2:1, kde rozhodující bod získali ve čtyřhře. Všechny tři týmy Olympie se tak umístily do 5. místa z 10 týmů, což je výborný úspěch.

družstva2

Po soutěži družstev byla rozehrána soutěž mužů, kde byli hráči losováni do šesti skupin dle nasazovacího žebříčku. Ve skupinách se hrálo na 3 vítězné sety a z každé skupiny postupovali ze skupiny první dva hráči do vyřazovacího systému pavouka, kde se hrálo na 4 vítězné sety. Po odehrání všech zápasů z prvního místa ze svých skupin postoupili 3 naši hráči Matouš, Šlechta a Šindler. Z druhého místa pak Grym a Procházka. Do finále se dostali dle očekávání dva nejlepší hráči Roman Matouš z SK Olympia Praha a Jarosla Helus z SKN Plzeň. Zápas byl hodně vyrovnaný, ale koncovky nejlépe zvládal náš hráč, vyhrál tak v poměru 4:1 a získal už 6. titul mistra ČR jednotlivců! Odvezl si tak z MČR dvě zlata. Na 3. místě se umístil náš hráč Roman Šlechta spolu s Pavlem Peškem ze SKN Plzeň.

muzi

Ke stažení je kompletní výsledková listina MČR ve stolním tenisu, jak jednotlivců, tak i družstev.

spolecna

Zdroj: SK Olympia Praha